Första hunden som Matte (Eva) kom i kontakt med var mormor & morfars svarta Cockerspaniel tik ”Lizzie”, mycket vacker och rolig hund men tyvärr så var jag inte så gammal och man vet ju hur barn kan vara.

 Andra hunden som lilla matte fick var en strävhårig Tax ”Sickan”. Men det var min mors hund, taxar är ju lite egna av sig. Jag var 4 år när vi fick Sickan och det var inte alltid så roligt när hon tog mina leksaker. Det var en vacker, smart, och intelligent tax hon gillade att jaga fåglar och mopeder. Sickan blev 15 år.

Älskade Sickan som blev 15 år många ljuva minnen har vi av dig Sickan du var bara 6 veckor när vi fick dig. Även om det har gått många år sedan du fanns här hos oss så är saknaden stor du var en stjärna.

Tredje hunden som vi skaffade var en brun Dobermann tik ”Dessie”. Det var min far som gärna ville ha dobermann, och även hon var en mycket vacker och stilig tik, men tyvärr så avled pappa, mamma och jag fick själva ta hand om henne. Och det ska jag säga att hon var jobbig , men hon lärde mig mycket. Det var tack vare henne som jag kom i kontakt med SBK 1979. Det blev inte av att jag tävlade med Dessie men man lärde sig mycket. Dessie blev 8 år.

TACK Dessie

för alla ljuvliga minnen som vi har haft, du har en plats i hjärtat

Fjärde hunden som Matte skaffade och hennes Egna hund. Blev efter mycket hundläsning en underbar Golden retriever tik ”Diana”.  Det var en underbar känsla att ha en egen hund. Diana var en mycket vacker hund alla älskade henne. Vi började på SBK Malmö 1986 mitt mål  från början var lydnad  och spår , några kurser klarade vi av.  Instruktörerna tyckte Diana var så duktig att vi gått kunde ut och tävla!

Vem??

  Jag ??

Efter mycket funderande så anmälde vi oss till lydnadsklass I och det gick över förväntan 186 p. Därefter så var matte såld nu började tävlingarna med Diana. Lydnad t.om elit, bruks -spår, godkänd i elit och godkänd i högreklass sök, och då får man tänka att Diana var 9 år!!

 När vi börja träna sök på skoj så var hon 8 år. Bara det säger vilken underbar liten tik det var, Diana blev 13 år och saknaden är stor, en sådan Golden får man inte igen.

 

Foto på min älskade Diana TACK för alla underbara minnen du har en plats
i mitt hjärta"

Älskade härliga Diana här med Matte

Första lydnadstävlingen som Matte gjorde med Diana

OBS: vi var nybörjare 1987-06-07 Malmö BK lydnad I

 

Moment: Kofficient: Betyg:
Platsliggande 3 10
Tandvisning 1 10
Linförighet 2 10
Fritt följ vid sidan 4 10
Platsläggande 2 9
Inkallande 2 10
Stående 3 6
Hopp över hinder 2 10
Helhetsintryck 1 10
Summa Totalt:  186 p av 200    

 

TACK Diana detta var vår första tävling vi blev 2:a fick ett mycket vackert pris som är väl bevarat i minnet och finns i bokhyllan med alla dom andra priserna.

   Hade jag inte anmält oss till den här tävlingen så hade vi kanske aldrig börjat….och nu 18 år efter den här tävling så fortsätter vi med Blackie.

Jag får tacka vår instruktör som fick mig att börja tävla.

Jag är så glad att jag fick dig Diana 1985 , snäll, söt, duktig , du var en underbar liten varelse tänk så många härliga minnen jag har av dig  // Din Matte

Älskade Honey du finns i våra hjärtan och vilka härliga minnen vi har av dig.

 

Tack för alla åren som vi fick tillsammans första gången när jag såg dig var du 3 veckor

 därefter följde jag dig till jag fick hämta min lilla gumma.

 

Honey växt upp med min tidigare golden Diana och Väinös schäfer Unkas .

Honey älskade dom men ibland blev hon lite jobbig som valpar kan bli.

 

Honey avgudade Unkas han var hennes allt …

Nu har Honey kommit till djurhimmeln och leker och busar med Diana & Unkas .

 

Honey var en mycket duktig hund jag tävlade lydn klass I 195 p av 200 möjliga p Lydn II 178 p,

bruks Sök gk hkl Honey älskade att leta efter människor man får ju MAT.

 

 Det är mycket tomt här hemma efter Honey pojkarna saknar sin ledare.

 
 

Min Man, Husse (Väinö) har haft en brun dobermann hane ”Boss” tyvärr så fick jag aldrig träffa Boss det var en underbar hund som tyckte om att jobba i lydnad & spår. Han blev 18 mån så saknaden var stor.

Därefter blev det schäfern ”Unkas” en stilig och mycket smart hund. Husse tävlade lydnad, spår elit, godkänd högreklass sök. Tjänstehund i flygvapnet och armén. En sådan Schäfer får man bara en gång i livet saknaden är stor. Unkas blev 8 år.

Älskad och Saknad” Unkas du finns i våra hjärtan Husses underbara Schäfer som blev 8 år TACK för allt du gav oss.

 Det blev åter en schäfer i familjen ” Wicke”. Tävlade spår och tränade sök. Men tyvärr så blev han bara 4 år.

 

 

Text: E: Nyberg

 

Tillbaka